Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΣΟΕΕ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ!
Κάτω τα χέρια από το Άσυλο!
Με τους αγώνες μας να πετάξουμε την αστυνομία έξω από τις σχολές!

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2, 13.00, ΑΜΦ.Α
ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ  ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2, 17.00, ΑΣΟΕΕ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2, 16:00 , ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2, 18.00, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Το σχέδιο κατατρομοκράτησης των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ από την αστυνομία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Μετά τα γεγονότα της 11/11, όπου η αστυνομία έσπασε το άσυλο και κατέστειλε 200 φοιτητές στο προαύλιο της σχολής, ήρθαν και δύο ακόμα περιστατικά για να μας θυμίσουν τις σημαίνει κατάργηση του ασύλου: στις 24/2 ασφαλίτης σηκώνει όπλο σε μικροπωλητή μετανάστή και φοιτητές (!!!) εντός της σχολής και την επόμενη μέρα τα καθάρματα των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ εισβάλλουν στο κτήριο της σχολής για να επιδοθούν σε ένα κυνήγι μαγισσών, πρασαγάγοντας 5 τυχαίους φοιτητές και εγκλωβίζοντας για πολλή ώρα μέσα στην σχολή διοικητικό προσωπικό και φοιτητές.

 Αυτή η κατάσταση  που βιώνουμε σχεδόν καθημερινά στην ΑΣΟΕΕ, είναι επακόλουθο της κατάργησης του ασύλου και του δόγματος «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μέρα με την μέρα δείχνουν ολοφάνερα τι εννοούσαν ότι θα σπάσουν το “άσυλο ανομίας”: ξύλο σε φοιτητές, ξύλο σε ανυπεράσπιστους μετανάστες, τρομοκρατία σε όποιον διανοείται να αντιστέκεται στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Θέλουν πανεπιστήμια «νεκροταφεία», χωρίς αντίσταση στη μνημονιακή λαίλαπα, για να περνάνε οποιοδήποτε μέτρο καταστρέφει τις ζωές μας, χωρίς κανένα εμπόδιο. Ξεπουλάνε τα πάντα, συνεχίζοντας ακριβώς εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ: (ασφαλιστικό, δημόσια περιουσία, πρώτη κατοικία κ.α. ) για να λεηλατούν και να ασυδοτούν μια χούφτα αρπακτικά εις βάρος μας. Αντίστοιχα στην παιδεία, όπου ο νόμος Κεραμέως που ψηφίστηκε θα είναι η αρχή για να έρθουν άμεσα τα δίδακτρα, το κλείσιμο σχολών, τις διαγραφές φοιτητών. Καταργώντας το άσυλο, θέλουν να σπάσουν την μοναδική αντίσταση που έχουν οι φοιτητές απέναντι σ’ αυτή την νεοφιλελεύθερη σαπίλα: τις γενικές τους συνελεύσεις, τις καταλήψεις και την συλλογική τους οργάνωση.
Να σταματήσουμε τώρα την κρατική τρομοκρατία! Να απαντήσουμε με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και καταλήψεις των σχολών μας. Είναι ο μόνος μας δρόμος για να υπερασπιστούμε το άσυλο, τις σπουδές μας και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Με ενότητα και αυτοοργάνωση να καταφέρουμε να μαζικοποιήσουμε τα μέσα πάλης μας και να τους δώσουμε ώθηση! Για να απαντήσουμε στην πράξη στην καταπάτηση του ασύλου και συνεχή εισβολή των ΜΑΤ στην σχολή. Να ενωθούμε μαζί με τους μαθητές όπου κάνουν καταλήψεις και μαζικές πορείες για τον νέο νόμο για τα Λύκεια. Οι μαχητικοί αγώνες της νεολαίας σε πολλές χώρες(Χιλή,Γαλλία κτλ) μας δείχνουν ότι οι λαοί ξεσηκώνονται, ότι μόνο προετοιμάζοντας μαζικές καταλήψεις διαρκείας και μαχητικές πορείες μπορούμε να νικήσουμε – και να στείλουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τα τσιράκια τους και τις καταστροφικές πολιτικές τους στον κάλαθο των αχρήστων!

  • Έξω η αστυνομία από την ΑΣΟΕΕ!

  •   Ενωμένοι, μαζικά, μαχητικά να υπερασπιστούμε το άσυλο!

  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως! - Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!