Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΣΟΕΕ: Καταγγελία για τη νέα θρασύδειλη επίθεση των ΜΑΤ!



Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/3!


Καταγγέλλουμε τις απρόκλητες επιθέσεις και το όργιο καταστολής των συμμοριών ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ ενάντια σε φοιτητές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την υπεράσπιση του ασύλου την Τετάρτη 26/2.

Μετά από την καταπάτηση του ασύλου 2 συνεχόμενες μέρες από την αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ, στις 24/2 όπου ένας ασφαλίτης σήκωσε όπλο σε μικροπωλητή μετανάστη και φοιτητές (!!!) εντός της σχολής και στις 25/2 όπου οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν στο κτήριο της σχολής για να επιδοθούν σε ένα κυνήγι μαγισσών, προσάγοντας 5 τυχαίους φοιτητές και εγκλωβίζοντας για πολλή ώρα μέσα στην σχολή διοικητικό προσωπικό και φοιτητές, ο σύλλογος της ΑΣΟΕΕ με μαζικότατη Γενική Συνέλευση, σχεδόν 400 φοιτητών, την Τετάρτη 26/2 αποφάσισε την πραγματοποίηση διαδήλωσης το ίδιο απόγευμα, την οποία στήριξαν φοιτητές και από άλλες σχολές.
Η πορεία ξεκίνησε από την ΑΣΟΕΕ με κατεύθυνση προς τη ΓΑΔΑ. Όταν η πορεία έφτασε στη ΓΑΔΑ χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ, τα οποία πέρα από κρότου λάμψης πέταξαν και δακρυγόνα εντός του μετρό των Αμπελοκήπων(βρίσκεται πλησίον της ΓΑΔΑ), δηλαδή σε κλειστό χώρο, δημιουργώντας μια αποπνικτική κατάσταση. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα κομμάτι της φοιτητικής πορείας που συνέχισε μέχρι το μετρό της Πανόρμου, δέχτηκε νέα επίθεση από την ομάδα ΔΕΛΤΑ, εφορμώντας με τις μηχανές τους στους διαδηλωτές, τους χτυπούσαν με γκλομπ, έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και μπήκαν μέχρι και εντός του μετρό για να κυνηγήσουν και να χτυπήσουν φοιτητές, συλλαμβάνοντας αρκετούς διαδηλωτές, εκ των οποίων και φοιτητές της ΑΣΟΕΕ. Η δίκη των συλληφθέντων ξεκίνησε την Πέμπτη 27/2 και θα συνεχιστεί στις 12/3.
Καταδικάζουμε τις απρόκλητες επιθέσεις της αστυνομίας και απαιτούμε την άμεση αθώωση των συλληφθέντων και την απαλλαγή τους από όλες τις ανυπόστατες κατηγορίες! Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι τυχαίες  και μεμονωμένες αλλά μια αδιάκοπη συνέχεια της άγριας κατασταλτικής μανίας της αστυνομίας με στόχο να καταργήσουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές. Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή δεν τρομοκρατεί τη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα! Αντίθετα μας εξοργίζει και μας δίνει πείσμα για να συνεχίσουμε τους αγώνες μας με περισσότερη αποφασιστικότητα. Με όπλα μας τις γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων μας, τις μαχητικές και μαζικές διαδηλώσεις, τις καταλήψεις και τις δομές αυτοοργάνωσης να απαντήσουμε στην καταστολή της κυβέρνησης της ΝΔ και να υπερασπιστούμε το άσυλο και τις δημοκρατικές μας ελευθερίες.