Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΦΕΕΜΠ: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στον σύλλογο ΝΦΕΕΜΠ 22-23/2/20








Το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου διεξηχθησαν οι εκλογές στον σύλλογο εστιακών των ΝΦΕΕΜΠ (Νέες φοιτητικές εστίες ΕΜΠ) μετά από δύο χρόνια. Ως ΣΣΠ συμμετείχαμε πρώτη φορά στις εκλογικές διαδικασίες του συλλόγου, ως συνέχεια της ενεργής μας παρέμβασης τον τελευταίο χρόνο, καθώς κρίναμε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός να υπάρχει μία πραγματικά αγωνιστική φωνή στο σύλλογο, η οποία θα ενημερώνει τους φοιτητές και θα στοχεύει τελικά σε μία ανασυγκρότηση του συλλόγου προς μία  αγωνιστική κατεύθυνση.

Σε μία περίοδο όπου οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ και όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων , έρχονται να καταπατήσουν θεμελειώδη δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία,υγεία και κοινωνική ασφάλιση, η φοιτητική μέριμνα φαντάζει πολυτέλεια! Για να ζήσουμε και να σπουδάσουμε με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και να μην πληρώσουμε νοίκια στις εστίες μας, πρέπει να ενεργοποιήσουμε το σύλλογο και να πάψει να είναι ένα πολιτικό νεκροταφείο και μία σφραγίδα της ΠΚΣ, όπου εμφανίζεται σε κομματικές παρελάσεις του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ, σε συνέδρια του ΜΑΣ κτλ. , και στον οποίο οι αποφάσεις λαμβάνονται κυριώς από τα ΔΣ εντελώς γραφειοκρατικά. Χρειαζόμαστε έναν σύλλογο που θα λειτουργεί με μαζικές τακτικές γενικές συνελεύσεις, οι οποίες θα βασίζονται στην ενότητα και την αυτοοργάνωση των φοιτητών. Θέλουμε μαχητικούς αγώνες διαρκείας, μέσα από μαχητικά μέσα πάλης, αλλά και έναν πραγματικό συντονισμό με άλλους φοιτητικούς συλλόγους ,μαθητές και εργαζόμενους για να νικήσουν οι αγώνες μας. Επιπλέον, για να αλλάξει η απωθητική, για πολλούς συναδέλφους, εικόνα των ΓΣ κρίνεται αναγκαίο αυτές να λειτουργούν με βάση τις αρχές της εργατικής δημοκρατίας, δηλαδή την πολιτική αντιπαράθεση μέσω πολιτικών επιχειρημάτων και όχι τη χρήση λασπολογίας ή και βίας ενάντια σε όσους διαφωνούν, όπως συνηθίζουν οι δυνάμεις της ΠΚΣ. Αυτήν την πολιτική προωθήσαμε και με τη συμμετοχή μας στις εκλογες. 

Η συμμετοχή στις εκλογές παρουσίασε μικρή άνοδο, γεγονός το οποίο οφείλεται στην γενικότερη κίνηση που υπήρχε στις σχολές με τις μαζικές και τακτικές γενικές συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή δεν αποκρυσταλλώθηκε κάπως στις ΓΣ του συλλόγου , μιάς και η συμμετοχή σε αυτές έμεινε πολύ χαμηλή. Η ΠΚΣ αύξησε τις ψήφους της κατά 24, διατηρώντας την αυτοδυναμία της, λόγω της αυτοπροβολής της ως μία αγωνιστική δύναμη βασιζόμενη σε νίκες οι οποίες είναι αβάσιμες και λόγω ενός μηχανισμού που διαθέτει. Το σχήμα των ΕΑΑΚ ουσιαστικά το τελευταίο διάστημα δεν παρεμβαίνει στον σύλλογο, με αξιοσημείωτη την απουσία του στις δύο τελευταίες ΓΣ, κάτι το οπόιο φάνηκε γλαφυρά και στο αποτέλεσμα των εκλογών, όπου έχασε τη μία από τις δύο έδρες του. Το αποτέλεσμα των εκλογών για την δική μας παράταξη αποτιμάται ως ικανοποιητικό και ενθαρρυντικό, αφού μας στήριξε ένας σημαντικός αριθμός οικοτρόφων, με επακόλουθο και την κατοχύρωση μιας έδρας στο ΔΣ .
Ευχαριστούμε κάθε εστιακό φοιτητή και φοιτήτρια που μας στήριξε με τη ψήφο του. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμη πιο δυναμικά για έναν σύλλογο αγωνιστικό, που θα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των φοιτητών, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της δημόσιας δωρεάν παιδείας και σίτισης ενάντια σε ένα μέλλον φτώχειας, ανεργίας και πολέμου!!