Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανταπόκριση από την κινητοποίηση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο την Τετάρτη 13/5





Δυναμικές και μαζικές ήταν οι κινητοποιήσεις της Τετάρτης 13/5, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της Κεραμέως, με την συμμετοχή σωματείων, συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων σε διάφορες πόλεις της χώρας. Χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα, εκατοντάδες στη Θεσσαλονίκη κτλ. αψήφησαν την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ περί “ανεύθυνων και επικίνδυνων διαδηλωτών” και έδωσαν μια απάντηση στα τρομακτικά σχέδια της κυβέρνησης για την δημόσια εκπαίδευση.

Όσο και αν προσπαθούν να καλύψουν τα πάντα κάτω από την “ατομική ευθύνη” είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο έχει αφήσει τα νοσοκομεία στο έλεος τους, αλλά βρίσκει παντού “ευκαιρίες” για να επιτεθεί στην δημόσια εκπαίδευση και στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Μέτρα όπως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η βάση του 10, η τράπεζα θεμάτων, η ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα, η αυστηροποίηση των όρων για μετεγγραφές κ.α. θα είναι θανάσιμα για τους εργαζόμενους και την νεολαία, καθώς θα επιβάλλουν τον ταξικό αποκλεισμό της νεολαίας από την εκπαίδευση, θα καταργούν το δικαίωμα στην παιδεία και τη μόρφωση. Μαζί με τα νέα “κορωνομνημόνια” που ετοιμάζουν, η επίθεση σε βασικές κατακτήσεις του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος θα είναι συνεχώς αυξανόμενες.

Ως ΣΣΠ, μαζί με την Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών και τη Μαθητική Αντεπίθεση δώσαμε το παρόν με δικά μας μπλοκ στις κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσ/νίκη και Γιάννενα. Οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές και οι μαθητές πρέπει να δώσουμε την μάχη για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα, με αγώνα διαρκείας σε σχολεία και σχολές. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μπει μια νέα κινητοποίηση και απεργία από τους εκπαιδευτικούς την επόμενη εβδομάδα και να συνεχιστούν οι μαχητικοί αγώνες, ώστε να μπλοκάρουμε τη ψήφιση του νομοσχεδίου.