Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΣΠ | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΑΚ ΠΕΜΠΤΗ 29/11 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΕΣΤΙΑΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ

 

 

            Την Πέμπτη 29/11 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ για την έξωση εστιακής φοιτήτριας από τις εστίες του ΠΑΜΑΚ, επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει το ενοίκιο -χαράτσι των 50. Παρά το γεγονός ότι η κλήση σχετικά με την έξωση έγινε την Τρίτη, η ανταπόκριση των συμφοιτητών μας ήταν άμεση και μαζική, για να καταδείξουν την εναντίωση τους στην επιβολή χαρατσιού στις εστίες. Στην παρέμβαση παρευρέθηκαν, εκτός από ανένταχτοι φοιτητές, αγωνιστές της ΣΣΠ και σχημάτων των ΕΑΑΚ.

            Δεν προξενεί καθόλου εντύπωση η αδικαιολόγητη απουσία του πρύτανη. Είναι γνωστή η διάχυση των ευθυνών και της πίεσης στους τέσσερις αντιπρυτάνεις, προκειμένου να μην δεσμευτούν οι πρυτανικές αρχές να καταργήσουν συνολικά το χαράτσι των 50€. Ως Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη προσπαθήσαμε να αναδείξουμε ότι η απειλή για έξωση, από τη γραμματεία των εστιών, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, ούτε κάποια «αστοχία κάποιου κακού υπαλλήλου» σύμφωνα με τα λεγόμενα των αντιπρυτάνεων. Στο αίτημα μας να καταργηθεί το ενοίκιο από τις εστίες οι αντιπρυτάνεις αποπροσανατόλιζαν τη συζήτηση με μειοψηφικά δεδομένα (π.χ. αν κάποιος μπορεί να γίνει δεκτός στις εστίες με 55.000 ετήσιο εισόδημα). Eμπόδιο στην κατάργηση του ενοικίου αποτέλεσε και η ΠΚΣ/ΚΝΕ αφενός προσπαθώντας να υποκαταστήσει την άμεσα πληττόμενη και αφετέρου να αρκεστεί απλά στην «λεκτική δέσμευση» των αντιπρυτάνεων για μη έξωση φοιτητών από τις εστίες. Δεν ξεχνάμε την προσπάθεια έξωσης συμφοιτήτριας μας, τα προηγούμενα χρόνια, η οποία δεν είχε περάσει το 50% των μαθημάτων του έτους της.

            Ως ΣΣΠ δεν αρκεστήκαμε στις φαφλατολογίες των αντιπρυτάνεων αλλά απαιτήσαμε δημόσια ανάρτηση στη γραμματεία των φοιτητικών εστιών  για απαγόρευση των εξώσεων και κατάργηση των χαρατσιών-ενοικίων. Παρά την ανυποχώρητη στάση μας και την επιμονή που δείξαμε, σχετικά  με την δημόσια ανάρτηση της απόφασης της πρυτανείας, η διοίκηση  κράτησε για ακόμη μια φορά απαράδεκτη στάση. Παρά το γεγονός ότι, στο τέλος της κινητοποίησης, πάρθηκε απόφαση ανάρτησης του σχετικού εγγράφου μέχρι την επόμενη μέρα στην γραμματεία των εστιών, η διοίκηση δεν προχώρησε στην παραπάνω δράση. Την επόμενη μέρα η στάση της διοίκησης ήταν ακόμα πιο προκλητική παίρνοντας πίσω όλες τις δεσμεύσεις της προηγούμενης μέρας, έχοντας, μάλιστα, το θράσος, να κατηγορήσει την φοιτήτρια ότι λέει ψέματα σχετικά τις απειλές που δέχτηκε.


ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ!!! 

 Ενάντια στην εξόργιστικη αδιαφορία και την υποκριτική στάση της διοίκησης, πρέπει όλοι μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στην συμφοιτήτρια μας αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο φοιτητή έχει απειληθεί με έξωση. Μέσα  από έναν αγώνα διαρκείας πρέπει να απαιτήσουμε την κατάργηση του ενοικίου των 50€ και να σταματήσουμε την κατάργηση των δικαιωμάτων μας και το ξεπούλημα της Φοιτητικής Μέριμνας. Κρατώντας ανυποχώρητη στάση, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα αιτήματά μας, την προστασία των δικαιωμάτων μας. Κανένας φοιτητής δεν είναι μόνος του! Με αλληλεγγύη και ενότητα με κάθε αγωνιζόμενο φοιτητή, συλλογικότητα ή Σύλλογο, να βάλουμε μπροστά ένα σχέδιο αγώνων, ικανό να δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη που μας ξημερώνει.