Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΣΠ | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ


Το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου, λίγες μέρες μετά την επέτειο για την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, οι συμμορίες της ΕΛ.ΑΣ περικύκλωσαν το πανεπιστήμιο του ΑΠΘ και στρατοπέδευσαν έξω από την ΣΘΕ, όπου πραγματοποιούνταν μουσική βραδιά από φοιτητές. Οι δυνάμεις καταστολής επιδόθηκαν για πολλοστή φορά σε όργιο καταστολής πνίγοντας στα δακρυγόνα όσους συγκεντρώθηκαν στο πανεπιστήμιο, προκειμένου να διώξουν την αστυνομία. Επίσης, προχώρησαν σε 20 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες σε μια λυσσασμένη ένταση της καταστολής: στις 6/12 μετά την πορεία μνήμης για τον Αλ. Γρηγορόπουλο έγιναν 31 συλλήψεις στην Αθήνα και 16 στην Θεσσαλονίκη. Λίγες μέρες αργότερα μετά από τραυματισμό μπάτσου στου Ρέντη από οπαδό, η αστυνομία προχώρησε σε 424 συλλήψεις, προκειμένου να αναγκάσουν ένα-έναν συλληφθέντα να αποδείξει «την αθωότητά του». Ακόμα και αν η οπαδική βία δεν σχετίζεται με την καταστολή στα πανεπιστήμια, αυτή η τακτική μπαράζ συλλήψεων που ακολούθησε η αστυνομία στου Ρέντη εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για εργαζόμενους, νεολαία, φτωχούς και αγωνιστές. Καθώς ανοίγει η κερκόπορτα για συλλήψεις στο σορό με κριτήρια την εμφάνιση και την υπόνοια υπόπτου (στου Ρέντη συνέλαβαν όσους ήταν άντρες, έμοιαζαν με οπαδούς). Με αυτήν την λογική οι δυνάμεις καταστολής θα συλλαμβάνουν όποιον έχουν υπόνοια ότι κατεβαίνει σε διαδηλώσεις, συνδικαλίζεται κ.ο.κ. 

Οι άχρηστοι του Μητσοτάκη κατεβάζουν διαδοχικά εκτρώματα νομοσχεδίων (βλ. φορολογικό, αντεργατικό). Μέσα στα Χριστούγεννα ο Υπ. Παιδείας, Πιερρακάκης ετοιμάζει νέο νόμο-λαιμητόμο για την δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση που θα έχει ως βασικούς άξονες την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την κατάργηση του αρ.16. Με αυτήν την έννοια οι άθλιοι νεοφιλελεύθεροι, επειδή δεν μπορούν να πείσουν την νεολαία και τους εργαζόμενους ότι όλοι αυτοί οι νόμοι έρχονται προς όφελός τους, επιδίδονται στην χρησιμοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη». Καταπατάνε το άσυλο παγιώνοντας σιγά-σιγά πως σε ένα «Πανεπιστήμιο Α.Ε Πιερρακάκης και ΣΙΑ μνημονιακοί», δεν χωράνε πορείες, πολιτικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα.

Μπορεί να εμποδίσαμε μέσα από τους αγώνες μας την πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά η εφαρμογή των νόμων Κεραμέως και οι εισβολές της αστυνομίας στα πανεπιστήμια μας συνεχίζονται καθημερινά. Οι άθλιοι νεοφιλελεύθεροι είναι αποφασισμένοι να ιδιωτικοποιήσουν την δημόσια-δωρεάν παιδεία. Χρησιμοποιούν την καταστολή, για να τρομοκρατήσουν την νεολαία, ώστε να περάσουν πιο εύκολα τα δίδακτρα, τις διαγραφές, την ιδιωτικοποίηση της μέριμνας. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να τους σταματήσουμε πριν πνίξουν στο αίμα όλη την κοινωνία! Τα μόνα όπλα μας είναι οι δομές αυτοοργάνωσης (π.χ. οι γενικές μας συνελεύσεις, οι επιτροπές) και τα μαχητικά μέσα πάλης (π.χ. καταλήψεις, διαδηλώσεις). Μέσα από έναν αγώνα διαρκείας και με ένα επαναστατικό σχέδιο να ζωντανέψουμε αυτά μας τα εργαλεία, για να μπορέσουμε να συγκρουστούμε μέχρι τέλους με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να οργανώσουμε την αυτοάμυνα του φοιτητικού κινήματος.


  •  ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ
  •  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ