Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ : Το αίμα των νεκρών μας δε θα ξεχαστεί – βαδίζοντας στο δρόμο του Δεκέμβρη, περνάμε στην αντεπίθεση!


Aθήνα: Τετάρτη 6/12 12:00μμ, Προπύλαια
Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 6/12, 18:00, Καμάρα
Ιωάννινα: Τετάρτη 6/12, 18:00, Ακαδημία
Πάτρα: Τετάρτη 6/12, 12:00μμ, Παράρτημα


Αγώνας διαρκείας ενάντια στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και στους νεοφιλελεύθερους δολοφόνους και πολεμοχαρείς της ΝΔ

 

Φέτος στις 6 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τους ειδικούς φρουρούς της αστυνομίας Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή, αποτέλεσε τον πυροδότη μιας εξέγερσης της νεολαίας ενάντια στη καταστολή και την κυβέρνηση ΝΔ, με δεκάδες διαδηλώσεις, συγκρούσεις, αποκλεισμό αστυνομικών τμημάτων, καταλήψεις σχολείων-σχολών. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν το προανάκρουσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινωνίας. Οι εγκληματικές πολιτικές των αστικών επιτελείων, έκαναν εξόφθαλμο στην νεολαία ότι το μέλλον τους είναι η ανεργία και η φτώχεια, γι’ αυτό εξεγέρθηκαν με αιτήματα όπως την πτώση της κυβέρνησης. Παρά τις προσπάθειες των νεοφιλελεύθερων επιτελείων της ΝΔ μαζί με τα ΜΜΕξαπάτησης που έσπευσαν να κατασυκοφαντήσουν την εξέγερση, μιλώντας για «μπάχαλα και τρομοκρατικές ενέργειες» και να συγκαλύψουν τη δολοφονία ως «μεμονωμένο περιστατικό», ο Δεκέμβρης του 2008 έδειξε την πραγματική φύση του κρατικού μηχανισμού και των εγκληματικών πολιτικών της ΝΔ και γενικότερα του αστικού πολιτικού σκηνικού. Αποτέλεσαν τον πρόλογο για τον κοινωνικό πόλεμο- εξέγερση του  2010 – 2012.

Σήμερα η κατάσταση σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο γίνεται όλο και πιο εκρηκτική. Η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης που μαίνεται εδώ και 70 χρόνια παίρνει νέα χαρακτηριστικά μετά την εισβολή του ισραηλινού στρατού και τον ανηλεή βομβαρδισμό στην Γάζα.  Οποιαδήποτε έννοια «διεθνούς δικαίου» έχει καταπατηθεί, πάνω από 13.000 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από τους φασίστες-σιωνιστές, εκ των οποίων 5.600 παιδιά. Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές στη Μ. Ανατολή δίνουν το πράσινο φως στο Ισραήλ για αυτήν την κτηνωδία, στέλνοντας βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή. Από πίσω «ο πιο πρόθυμος» απ’ όλους, ο Μητσοτάκης, που προσφέρει αμέριστη στήριξη στο καθεστώς Νετανιάχου, διαθέτοντας φρεγάτες και βάσεις για διάβαση εξοπλισμών. Συνεχίζει να αποτελεί τον πιο πιστό ακόλουθο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στις δολοφονικές τους στρατηγικές. Η φιλοπόλεμη πολιτική της ΝΔ (από κοινού με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), προβαίνει σε όλο και πιο τυχοδιωκτικές κινήσεις, εμπλέκοντάς μας όλο και πιο βαθιά στην σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Κίνα-Ρωσία, ενώ ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος.

Σήμερα, η νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία νεοφιλελεύθερων επιθέσεων που απειλούν τη ζωή και το μέλλον τους. Η φτώχεια και η εξαθλίωση επεκτείνεται σε πρωτοφανή επίπεδα. Οι καταστροφές που φέρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις μετράνε εκατοντάδες ζωές (έγκλημα στα Τέμπη, ναυάγιο της Πύλου, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.). Το ένα πέμπτο της Ελλάδας καταστράφηκε, εξαιτίας των ιδιωτών εργολάβων οι οποίοι έφαγαν όλα τα λεφτά για αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την μετατροπή του Έβρου και της Θεσσαλίας σε στάχτες και λάσπη.

 

Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης συνεχίζει να δολοφονεί

 

15 Χρόνια μετά, το χέρι της αστυνομίας είναι ακόμα οπλισμένο και στρέφεται απέναντι σε ανήλικους Ρομά, δολοφονώντας τον Κ. Φραγκούλη, τον Ν. Σαμπάνη, και πρόσφατα ακόμη έναν 17χρονο, τον Χ. Μιχαλόπουλο αυτό τον Νοέμβρη. Όσο η αγανάκτηση ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη μεγαλώνει, η κυβέρνηση της ΝΔ ορθώνει ένα σιδηρόφρακτο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Επεκτείνει την αστυνομοκρατία (600 ευρώ επίδομα, εκατομμύρια σε εξοπλισμούς κ.α.) και οπλίζει τον κάθε Κορκονέα δίνοντας το ελεύθερο στην αστυνομία να πραγματοποιεί δολοφονικές επιθέσεις σε φοιτητές, απεργούς εργαζόμενους και διαδηλωτές καταστέλλοντας όποιον αντιστέκεται στα σχέδια τους. Ταυτόχρονα η «τυφλή» τους δικαιοσύνη έχει αφήσει του δολοφόνους του Γρηγορόπουλου ελεύθερους, αλλά και κάθε κατακάθι αρκεί να είναι υποστηρικτής της κυβέρνησης ή μέρος του κρατικού μηχανισμού (Λιγνάδης, δολοφόνοι του Φραγκούλη, τους υπεύθυνους για τα Τέμπη κά.). Βαθαίνουν συνολικά την αντιδημοκρατική αναδίπλωση για να «θωρακίσουν» το μνημονιακό καθεστώς.

 

Με την οργάνωση και τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε

 

Ο μόνος τρόπος ως νεολαία να μπορέσουμε να αντεπιτεθούμε στο μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και στις εγκληματικές πολιτικές του Μητσοτάκη, είναι να βαδίσουμε στα χνάρια της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Οι αγώνες του 2008 έδειξαν ότι η νεολαία έχει τα αντανακλαστικά, τη μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα να μπαίνει στην πρώτη γραμμή, ενάντια στην αστυνομία και τις κυβερνήσεις. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα μεγαλειώδη κινήματα του τελευταίου διαστήματος στην Ευρώπη και τις μεγάλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη(στη Γαλλία με τη δολοφονία του Ναέλ, Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ κ.α.). Πρέπει το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα να κάνει αποφασιστικά βήματα για την ανασύνθεση και την ανασυγκρότηση του σε μια μαχητική και ανυποχώρητη κατεύθυνση. Να οργανώσουμε τον αγώνα μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσhς, μέσα από επιτροπές αγώνα, γενικές συνελεύσεις, συντονιστικά και με μαχητικά μέσα πάλης. Η νεολαία δεν ξεχνά και τιμωρεί αυτούς που δολοφονούν το μέλλον της. Η διαδήλωση στις 06/12 πρέπει να είναι μαζική και να αποτελέσει το έναυσμα για έναν μαχητικό αγώνα διαρκείας - εξέγερση ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

·       Παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων αστυνομικών

·       Αφοπλισμό της αστυνομίας, πριν πνίξουν στο αίμα όλη την κοινωνία

·       Διάλυση των τρομοκρατικών σωμάτων ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ

·       Κάτω το κράτος Έκτακτης Ανάγκης

·       Όχι στο ρατσισμό ενάντια στους Ρομά

·       Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες – όχι για εξοπλισμούς και την αστυνομία

·       Κάτω η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη