Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αθήνα: Κοινό κάλεσμα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ– ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ για την Πέμπτη 18/2

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη!

 

Την περασμένη Πέμπτη ψηφίστηκε στη Βουλή (με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης) ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως δηλώνουν πλέον ανοικτά τα κυβερνητικά στελέχη, η πανδημία, οι κλειστές σχολές και το lockdown αποτελούν «ευκαιρία» για να περνούν τέτοιοι νόμοι χωρίς πολλές αντιδράσεις. Παρά τις ελπίδες της κυβέρνησης, χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν, εκφράζοντας μαζικά την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική!

Ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί ευθύ χτύπημα στο δικαίωμα του λαού να σπουδάζει και να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Η αυξημένη βάση εισαγωγής θα πετάει δεκάδες χιλιάδες μαθητές έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση κάθε χρόνο. Σε συνδυασμό με τα όρια φοίτησης και τις διαγραφές, μετατρέπει το πτυχίο πανεπιστημίου σε άπιαστο όνειρο για τα παιδιά από φτωχές, λαϊκές οικογένειες. Ακόμα και όσοι καταφέρουν να σπουδάσουν, θα είναι αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση και την κρατική τρομοκρατία από την πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ). ΟΠΠΙ και πειθαρχικά συμβούλια θα προσπαθήσουν να ποινικοποιήσουν κάθε μορφή αγώνα, κάθε πολιτική-συνδικαλιστική-έκφραση που τολμάει να αμφισβητήσει τις ακραίες πολιτικές τους. Μετά την κατάργηση του ασύλου, τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τα πρόστιμα, την αστυνομοκρατία, τη στοχοποίηση αγωνιστών, προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και μέσα στα πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση δε θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε! Έχει ήδη εξαγγείλλει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ, ετοιμάζει δίδακτρα και άλλους αντιδραστικούς νόμους για την εκπαίδευση και τα εργασιακά που ετοιμάζεται να ψηφίσει τους επόμενους μήνες.

Το φοιτητικό κίνημα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, μπορεί να ανατρέψει ψηφισμένους νόμους. Με συμμάχους μας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς πρέπει να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση του μαζικού αγώνα. Να μαζικοποιήσουμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις. Να διεκδικήσουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών. Να αντισταθούμε στην πολιτική της φτώχειας, των χουντικού τύπου απαγορεύσεων και των ταξικών φραγμών.

  •  Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη
  • Όχι στην βάση εισαγωγής
  • Καμία διαγραφή φοιτητή
  • Έξω από τις σχολές η αστυνομία
  • Μέτρα προστασίας για να ανοίξουν οι σχολές – ελεύθερη μετακίνηση των φοιτητών

 

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 18/2 στις 13:00 στα Προπύλαια

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ