Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ μετά την εκλογή της προχώρησε στην κατάργηση του Ασύλου δείχνοντας άμεσα την στόχευση της για την διάλυση του οποιοδήποτε χαρακτήρα έχει απομείνει στην δημόσια και δωρεάν παιδεία. Με την εγκληματική διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης έχει οδηγήσει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας στην φτώχεια και την ανεργία, χτυπώντας τα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και τις συνδικαλιστικές, πολιτικές και λαϊκές ελευθερίες. Με πρόσχημα την πανδημία και χρησιμοποιώντας ως μέσο την τηλεκπαίδευση, η οποία αποτελεί, όπως και ο νόμος Κεραμέως και οι προηγούμενοι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι κατεύθυνση της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, κρατάει εδώ και έναν χρόνο, κλειστές τις σχολές θέλοντας να περάσει τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές εκμεταλλευόμενη το γεγονός οτι οι φοιτητές βρίσκονται μακριά από τα πανεπιστήμια.

Στις 11/2, η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με την Ελληνική Λύση, ψήφισε τον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που αποτελεί τομή για την εκπαίδευση και φέρνει διαγραφές φοιτητών, ελάχιστη βάση εισαγωγής, μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν και στο κλείσιμο τμημάτων ιδιαίτερα σε περιφερειακά ιδρύματα, θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας, κάρτες εισόδου, κάμερες και πειθαρχικά. Τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας σε συνδυασμό και με την επιβολή διδάκτρων και τις ιδιωτικοποιήσεις ( λέσχες, εστίες, κ.λπ.) όπου αποκλείουν τα πιο ταξικά στρώματα των μαθητών και φοιτητών από την εκπαίδευση.. Ταυτόχρονα επιβάλλουν ένα γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας έτσι ώστε να φοβούνται να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ως φοιτητές και μελλοντικοί εργαζόμενοι/ες

Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που τσακίζει την χρηματοδότηση για την παιδεία και ταυτόχρονα μειώνει τον προϋπολογισμό για την υγεία – μέσα στην πανδημία- κατά 600 εκατομμύρια, επιλέγει να δίνει χρήματα σε πολεμικούς εξοπλισμούς, σε μεγαλοεπιχειρηματίες και στην αστυνομία. Η “πνοή δημοκρατίας” που θέλουν μέσα στα πανεπιστήμια φάνηκε το προηγούμενο διάστημα από την εισβολή των ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΕΛΤΑ στις φοιτητικές εστίες της ΦΕΠΑ με πρόσχημα την διακίνηση ναρκωτικών, προκαλώντας φθορές στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και με την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ και τις συλλήψεις 31 φοιτητών/τριων. Η πανεπιστημιακή αστυνομία έρχεται για να επιβάλει τα σχέδια της κυβέρνησης και να καταστείλει οποιονδήποτε αντιδρά απέναντι σε αυτά. Αυτή η κατάσταση ήρθε για να μείνει, δεν αποτελεί μια εξαίρεση λόγω της πανδημίας, αλλά εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα καταστολής και τρομοκράτησης της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση καλούμε τους φοιτητές/τριες να συσπειρωθούν στις γενικές τους συνελεύσεις, που αποτελούν χώρους πολιτικοποίησης, κοινωνικοποίησης και συλλογικής οργάνωσης του αγώνα, να πάρουν μαχητικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και ενάντια στον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοιδη. Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών να παλέψουμε με μαχητικά μέσα πάλης, συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις απέναντι στην νέα “κανονικότητα” που θέλουν να επιβάλουν.

 Καλούμε όλες/ους στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 4/3 στις 12:00 στην Περιφέρεια.

 

      ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

      ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

      ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ

      ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ

      ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ-ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ