Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας – αν γίνει, θα είναι ο πρώτος στην Ευρώπη εδώ και 50 χρόνια

Αθήνα: Παρασκευή 19/2 6μμ, Προπύλαια – Σάββατο 20/2 12μ Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 5μμ Αγ. Βενιζέλου

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, ενώ από τις 14/2 νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας με μη αναστρέψιμες βλάβες και σοβαρό κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή του. Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ επιβαρυμένη λόγω της ηλικίας του αλλά και λόγω προηγούμενων απεργιών πείνας που αναγκάστηκε να κάνει, καθώς η ταξική, αστική δικαιοσύνη δεν του χορηγούσε τις νόμιμες άδειές του για 15 ολόκληρα χρόνια. Αυτή τη φορά το μοναδικό του αίτημα είναι η επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ο νόμος! Στις 21 Δεκέμβρη μεταφέρθηκε εκδικητικά από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτιας –που βρισκόταν τα τελευταία 2,5 χρόνια- στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, λόγω μιας φωτογραφικής διάταξης του Χρυσοχοΐδη που του απαγορεύει να βρίσκεται σε αγροτικές φυλακές. Παρόλο που η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει την μεταγωγή του στις προηγούμενες φυλακές που βρισκόταν,  δηλαδή στον Κορυδαλλό, κυβέρνηση και δικαιοσύνη τον μεταχειρίζονται με ένα «καθεστώς εξαίρεσης» και τον μεταφέρουν εκδικητικά στις φυλακές Δομοκού, δήθεν για να προστατέψουν τους κρατούμενους από την πανδημία του κορονοϊού!

Η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη, σε αγαστή συνεργασία με την άθλια κυβέρνηση της ΝΔ, δεν αναγνωρίζει ούτε τα ελάχιστα δικαιώματα που κατοχυρώνει το ίδιο το σύνταγμα στους κρατούμενους παραβιάζοντας, έτσι, κάθε έννοια ανθρώπινου, δημοκρατικού δικαιώματος. Από την πρώτη στιγμή της απεργίας πείνας, η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της στα ΜΜΕξαπάτησης –ακολουθώντας και τις εντολές της αμερικάνικης πρεσβείας- έχουν επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ λασπολογίας τόσο του Δ. Κουφοντίνα, όσο και του κινήματος υπεράσπισης των δικαιωμάτων του. Η ανάλγητη και εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στον απεργό πείνας είναι αποτέλεσμα της άρνησης του να «υπογράψει» μια σύγχρονη «δήλωση μετάνοιας». Τα ουρλιαχτά των νεοφιλελεύθερων της ΝΔ περί «μη ειλικρινούς μεταμέλειας και σωφρονισμού» είναι τουλάχιστον εξοργιστικά.  Την ίδια στιγμή, που στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα αρνούνται να εφαρμόσουν ακόμα και τους δικούς τους νόμους, αμετανόητοι, καταδικασμένοι εγκληματίες χρυσαυγίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι (Παππάς, Λαγός, αποφυλάκιση Παπαβασιλείου κ.α.).

Ο μόνος που τρομοκρατεί την κοινωνία και απειλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες είναι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς. Με χουντικά μέτρα και απαγορεύσεις, όργια καταστολής και εξοντωτικά πρόστιμα σε αγωνιστές, με το δόγμα «Αστυνομία Παντού» επιχειρούν να επιβάλουν ένα καθεστώς φίμωσης και τρομοκρατίας ενάντια σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης. Καταπατούν διαρκώς τις δημοκρατικές ελευθερίες, επιβάλλουν γενική αστυνομοκρατία και στα πανεπιστήμια εισβάλλει η νέα χουντοαστυνομία των Κεραμέως–Χρυσοχοΐδη. Απαγορεύουν διαδηλώσεις και συναθροίσεις και εξαπολύουν τις δολοφονικές συμμορίες των ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ που επιδίδονται σε πογκρόμ συλλήψεων και ξυλοδαρμών διαδηλωτών.

Η ακροδεξιοκεντρώα κυβέρνηση της ΝΔ με την ανάλγητη και την εκδικητική της στάση που ωθεί τον Δ. Κουφοντίνα σε φυσική εξόντωση βάζει στο στόχαστρο όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και την κρίση του. Με το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των ΜΑΤ και των δικαστηρίων επιχειρεί την καταστολή και την τρομοκράτηση όλων των αγωνιστών, του φοιτητικού και εργατικού κινήματος ώστε να εφαρμόσει ανενόχλητη την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους και πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα του. Πρέπει να παλέψουμε ενάντια στην προσπάθεια εξόντωσης του Δ. Κουφοντίνα από Κυβέρνηση-Μηχανισμούς-ΗΠΑ Με ένα ταξικό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών να αναγκάσουμε την υποχώρηση της κυβέρνησης, που θα αποτελέσει μια νίκη-ανάσα ενάντια στο αστυνομικό κράτος, στις χουντοαπαγορεύσεις και τους περιορισμούς. Να τσακίσουμε την σύγχρονη χούντα της ΝΔ και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

 

  •        ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
  •        ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ «ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ»
  •        ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ