Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΕΜΠ ΣΤΙΣ 21/02/2021

Αποτελέσματα:

ΠΚΣ: 24

ΣΣΠ: 12

ΛΕΥΚΑ:2

Σύνολο: 38
  Την Κυριακή 21/2 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του συλλόγου ΝΦΕΕΜΠ, μετά από περισσότερους από 3 μήνες (τελευταία στις 14/11). Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη των υπολοίπων μνημονιακών, ψηφίζει χουντονόμο για την εκπαίδευση και μετατρέπει τις σχολές μας σε φυλακές, οι μπάτσοι εισβάλουν στις εστίες της ΦΕΠΑ και οι φοιτητικές εστίες πανελλαδικά καταρρέουν, οι συνάδελφοι της ΠΚΣ θριαμβολογούσαν για τον αγώνα του συλλόγου, που κινητοποιήθηκε χάρη στο ΔΣ. Τι κι αν κανένας εστιακός φοιτητής, εκτός από τα μέλη της ΠΚΣ, δεν ήξερε που καλούσε ο σύλλογος, σε ποιες «συσκέψεις» συμμετείχε, ενώ το ίδιο το ΔΣ υπολειτουργούσε...

  Ούτε ως ΣΣΠ (που αντιπροσωπευόμαστε στο ΔΣ) δεν γνωρίζαμε τις περισσότερες φορές τις αποφάσεις που λάμβανε η πλειοψηφία του (ΠΚΣ), αφού τις λάμβανε (αν τις λάμβανε) ερήμην μας. Πρόκειται για πλήρη εκφυλισμό των διαδικασιών, με προώθηση «ηλεκτρονικών» ΔΣ, ενώ στην τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση μέλη της ΠΚΣ δεν δίστασαν να πετάξουν χυδαίες βρισιές προς τη συναγωνίστρια της ΣΣΠ.

  Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν σημεία αντιπαράθεσης από τη μεριά μας στη συνέλευση – και κυρίως το γεγονός ότι τόσους μήνες ο σύλλογός μας ήταν ανενεργός, με ευθύνη της ΠΚΣ, ότι είναι αναγκαίο να ανασυγκροτηθεί σε αγωνιστική κατεύθυνση με βάση την ενότητα και την αυτοοργάνωση των εστιακών φοιτητών. Ως ΣΣΠ είχαμε καλέσει 2 φορές σε ΓΣ (1 με συλλογή υπογραφών, 1 με ψήφισμα σε ΔΣ), αλλά δεν βρήκαμε ανταπόκριση.

  Ακόμη θέσαμε την ανάγκη ο σύλλογος να πάει κόντρα στα «ηλεκτρονικά» ΔΣ, στις «συμβολικές» κινήσεις και στις γραφειοκρατικές λογικές των «εκπροσώπων», να καταστρωθεί ένα πραγματικό σχέδιο αγώνα (εβδομαδιαίες ΓΣ, διαδηλώσεις, καταλήψεις, συντονιστικά ΓΣ κ.τ.λ.) για έναν αγώνα διαρκείας. Ώστε να πάψει ο σύλλογος να είναι μία σφραγίδα της ΠΚΣ, να έρθει στα χέρια των φοιτητών, οι αποφάσεις να υλοποιούνται «από τα κάτω» και όχι από «αυτόκλητους σωτήρες».

  Είναι σημαντικό, επίσης, ότι σε ψήφισμα αλληλεγγύης που καταθέσαμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του απεργού πείνας και πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, η στάση τους ήταν κυριολεκτικά απαράδεκτη. Κατέβασαν επί τόπου αντιπαραθετικό ψήφισμα, για τη γενικόλογη υπεράσπιση των… δικαιωμάτων των φυλακισμένων, που δεν ανέφερε πουθενά το όνομά του!

  Η ΠΚΣ δεν είχε κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα, πέρα από το να ψελλίζει ανόητες δικαιολογίες π.χ. για τις βρισιές, πως εμείς προκαλέσαμε με την πολιτική κριτική που κάναμε (! – τέτοια αντίληψη της δημοκρατίας στο κίνημα) ή «επιχειρήματα» από έναν άλλο, δικό τους κόσμο, που απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα, πως οι φοιτητές νικούν (!) και οι «σύλλογοι» θα συνεχίσουν δυναμικά με τις «συσκέψεις» τους... Οι συνάδελφοι της ΠΚΣ πρέπει να αποφασίσουν: ή στραβά είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν.