Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΘΗΝΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ- ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (4777/2021) ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Την Πέμπτη 11/2 ψηφίστηκε ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως δηλώνουν πλέον ανοιχτά τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη, οι κλειστές σχολές και το lockdown είναι η καλύτερη «ευκαιρία» για να περνάνε τέτοιου τύπου νομοσχέδια.

Ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί ένα ευθύκαι συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμα του λαού να σπουδάζει. Είναι ένας νόμος που θα φέρει πιο κοντά την επιβολή διδάκτρων στις σπουδές μας καιθα πετάξειδεκάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα συνολικότερα διαμορφώνουν μια παιδεία για ολοένα και λιγότερους και πιο εκλεκτούς. Διαμορφώνουν μια εκπαίδευση με πολύ σκληρούς ταξικούς φραγμούς που θα αποκλείει τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών.Θέλουν οι μαθητές που θα δίνουν πανελλήνιες να έρχονται αντιμέτωποι με τις νέες βάσεις εισαγωγής και τα διπλά μηχανογραφικά. Ακόμη και όσοι καταφέρνουν να περάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο θα βρίσκουν εντατικούς ρυθμούς σπουδών και διαγραφές. Κι όποιος σηκώνει κεφάλι, αντιστέκεται, διεκδικεί, θαέρχεται αντιμέτωπος με την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και με τα πειθαρχικά συμβούλια-φοιτητοδικεία. Τα όργανα αυτά, τη δημιουργία των οποίων προβλέπει ο νόμος Κεραμέως θα προσπαθήσουν να ποινικοποιήσουν κάθε μορφή αγώνα, κάθε πολιτικήκαι συνδικαλιστική έκφραση που θα τολμάει να αμφισβητεί τις πολιτικές τους.

Παρά την κατάργηση του ασύλου, τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τα πρόστιμα και την αστυνομοκρατία, οι φοιτητές δεν έμειναν με σκυμμένο το κεφάλι. Κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους και σε πανελλαδικό επίπεδο και διαδήλωσαν ενάντια στον νόμο Κεραμέως. Η ψήφιση του νόμου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει η ταφόπλακα της κίνησης που ξέσπασε το προηγούμενο διάστημα. Το φοιτητικό κίνημα έχει αποδείξει και στο παρελθόν, ότι μπορεί να ανατρέπει ακόμα και ψηφισμένους νόμους.Κόντρα σε «συσκέψεις ΦΣ» - κλειστές διαδικασίες «λίγων και μυημένων» και σε εκτός τόπου και χρόνου προσεγγίσεις «το φοιτητικό κίνημα θα σαρώσει τα μέτρα».Με τους φοιτητές στα συλλογικά τους όργανα και τις μαζικές τους διαδικασίες. Με τους φοιτητές στους δρόμους. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση πρέπει και σήμερα να βαδίσουμε.Με τη λογική ενός αγώνα διαρκείας, όπως εκφράστηκε και με τις κινητοποιήσεις στις 18/2.

Το σύστημα μας φοβάται και πολύ καλά κάνει! Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη ανακοινώσει, ότι και το εαρινό εξάμηνο η διδασκαλίαθα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως. Και ο λόγος αυτής της επιλογής και απόφασης δεν είναι υγειονομικός. Είναι πολιτικός. Το σύστημα μας θέλει αποσυγκροτημένους, μόνους και αδύναμους μακριά από τους συμφοιτητές μας, μακριά από τα συλλογικά μας όργανα. Για να μπορεί να περνάει αναίμακτα τέτοια βάρβαρα νομοσχέδια.

Η Κεραμέως λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νόμου 4777 προανήγγειλε και νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα. Αυτή η εξαγγελία έρχεται να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την επίθεση στη νεολαία και στα φτωχά φοιτητικά στρώματα και είναι μία ακόμα απόδειξη, ότι οι νόμοι ψηφίζονται για να εφαρμόζονται και όχι για να μένουν στα χαρτιά. Η κυβέρνηση δε θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε την κεντρική πολιτική αντιπαράθεση με τον νόμο μέχρι την ανατροπή του, με προοπτική σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική. Ο μόνος δρόμος είναι οι συλλογικές μας μαζικές διαδικασίες, οι γενικές συνελεύσεις και οι διαδηλώσεις.

  •         ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ
  •         ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
  •         ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ
  •    ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ     ΣΧΟΛΕΣ. ΚΑΤΩ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.
  •    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ - ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
  •        ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
  •        ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 25/2, 13:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ