Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ: ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ο. ΝΦΕΕΜΠ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!!!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ο. ΝΦΕΕΜΠ :

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/2, 20:00, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την στήριξη των υπόλοιπων μνημονιακών, συνεχίζει εν μέσω πανδημίας, το τσάκισμα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των εργαζομένων και της νεολαίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τους εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά και την κατάρρευση του ΕΣΥ. Εκμεταλλευόμενη τις κλειστές σχολές-σχολεία, την τηλεκπαίδευση και τις χουντο-απαγορεύσεις, βρήκε πάτημα να ψηφίσει την προηγούμενη εβδομάδα ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα για την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο χουντονόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη έρχεται να διαλύσει την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αποσκοπώντας στην πλήρη ιδιωτικοποίηση–εμπορευματοποίησή της, αλλά και την εξάλειψη κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος και οποιασδήποτε ελευθερίας από τα πανεπιστήμια, μετατρέποντας τις σχολές μας σε ΦΥΛΑΚΕΣ!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΦΥΛΑΚΕΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Α.Ε.

Το νομοσχέδιο αυτό ενισχύει τον ταξικό αποκλεισμότων μαθητών που προέρχονται από τα πιο φτωχά εργατικά και λαϊκά στρώματα με την θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) και τα διπλά μηχανογραφικά!! Φέρνει διαγραφές φοιτητών στα ν+2 /ν+3 έτη σπουδών και χουντικά μέτρα για τα πανεπιστήμια, που θα μετατραπούν σε φυλακές: πανεπιστημιακή αστυνομία, κάμερες παρακολούθησης παντού, ελεγχόμενη πρόσβαση σε όλους τους χώρους και φοιτητοδικεία!! Με τις συνελεύσεις, τις διαμαρτυρίες και τις καταλήψεις απαγορευμένες και με όποιον συμμετέχει σε αυτές να διαγράφεται και να φυλακίζεται. Με ανακρίσεις μέσα στις σχολές, με την πανεπιστημιακή αστυνομία να συλλαμβάνει όποιον διαμαρτύρεται.Μάλιστα αν κάποιος δρα με βάση οργανωμένο σχέδιο, δηλαδή αν είναι μέλος κάποιας παράταξης θα λαμβάνει αυστηρότερη ποινή!! Τα μέτρα αυτά για να εφαρμοστούν πρέπει να καταργηθούν/απαγορευθούν οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι παρατάξεις και εντάσσονται στη γενικότερη κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στην οικοδόμηση μιας χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα που προωθούν κυβέρνηση ΝΔ, με υπόλοιπους μνημονιακούς(ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α.)

ΠΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΜΑΣ ΤΑΪΖΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!

Προφανώς αυτή η κατάσταση αντικατοπτρίζεται και στις φοιτητικές μας εστίες όπου δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες μας, αντίθετα μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες και μας τρομοκρατούν όπως έγινε και με την εισβολή των μπάτσων στις εστίες της ΦΕΠΑ δήθεν για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, στην πραγματικότητα όμως για να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές που αγωνίζονται και κινητοποιούνται. Αυτή την στιγμή μέσα στο καταχείμωνο υπάρχουν κτήρια χωρίς θέρμανση/ζεστό νερό, ενώ η κατάσταση με την σίτιση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο εργολάβος, βρίσκει πάτημα στην πανδημία και απολύει εργαζόμενους γιατί «δεν βγαίνει οικονομικά», με αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να έχουν βρεθεί στον δρόμο σε περίοδο υγειονομικής/οικονομικής κρίσης και οι ρυθμοί δουλείας για τους υπόλοιπους εργαζόμενους να έχουν εντατικοποιηθεί. Ακόμη, είναι κοινή αλήθεια ότι η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού έχει φτάσει σε τραγικά χαμηλά επίπεδα. Πλέον το φαγητό το πετάμε ή αναγκαζόμαστε να το φάμε, γιατί δεν περισσεύουν λεφτά για αγορά φαγητού, βάζοντας την υγεία μας σε κίνδυνο!!

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!!

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Όλη αυτή η υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, η καταπάτηση των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας αντιμετωπίζεται μόνο με μαχητικούς αγώνες διαρκείας, με γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις με βάση την ενότητα και την αυτοοργάνωσητων φοιτητών. Ο σύλλογος μας όλο αυτό το διάστημα είναι ανενεργός, καθώς δεν καλέστηκε ούτε μία γενική συνέλευση με αποκλειστική και κύρια ευθύνη της ΠΚΣ. Την στιγμή που πανελλαδικά δεκάδες σύλλογοι πραγματοποιούσαν συνελεύσεις και δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ήταν στον δρόμο, οι συνάδελφοι της ΠΚΣ δεν απαντούσαν στα ΔΣ, ούτε σε ψηφίσματα που θέλαμε να καταθέσουμε, μεταξύ των οποίων και σε ψηφίσματα για σύγκληση συνέλευσης!!!

Παράλληλα και το ίδιο το ΔΣ υπολειτουργεί, αφού η ΠΚΣ προωθεί στην καλύτερη ηλεκτρονικά ΔΣ (άραγε ποιες άλλες παρατάξεις το προωθούν αυτό;;), βλέπει τον σύλλογο σαν σφραγίδα και τις περισσότερες φορές, δεν ενημερώνει καν τα μέλη του ΔΣ για αποφάσεις που έχει πάρει μόνη της, επειδή έχει την πλειοψηφία σε αυτό. Κόντρα σε ηλεκτρονικά ΔΣ, σε γραφειοκρατικές λογικές «αυτόκλητων εκπροσώπων» και σε συμβολικές κινήσεις, πρέπει να ανασυγκροτήσουμε και να ζωντανέψουμε τον σύλλογο μας πριν να είναι πολύ αργά. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να αγωνιστούμε μέχρι τέλους ενάντια στην εφαρμογή αυτού του χουντικού νόμου που θέλει τις σχολές μας φυλακές και στις χουντο-απαγορεύσεις, για μία ζωή με αξιοπρέπεια, υγεία, μόρφωση, δικαιώματα και ελευθερίες.

  •         Να δοθούν λεφτά ΤΩΡΑ για τη δημόσια παιδεία & υγεία, για σίτιση και στέγαση και όχι για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, την καταστολή και τους εξοπλισμούς
  •         Έξω οι εργολάβοι από εστίες- Δημόσια, δωρεάν σίτιση με άμεση αναβάθμιση.
  •         Να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως και των χουντομέτρων για τα πανεπιστήμια- Έξω οι μπάτσοι από σχολές και εστίες
  •         ΟΧΙ σε επιβολή διδάκτρων στις σχολές, μειώσεις εισακτέων, βάσεις εισαγωγής και σε διαγραφές φοιτητών.
  • ·        Να ανοίξουν σχολεία και σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Όχι στο «λοκνταουν» των αγώνων της νεολαίας!