Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!


ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: 21/3, 14:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ



ΚΑΤΩ Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!


Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ, στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεδιπλώνει την ακραία ρατσιστική και μισάνθρωπη πολιτική της απέναντι σε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τη βίαιη καταστολή των ΜΑΤ στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής: από τις 2/3 τουλάχιστον 2 δολοφονημένοι πρόσφυγες, 1 εκ των οποίων είναι ένα 4χρονο παιδί!!! Τα ΜΜΕξαπάτησης και σύσσωμο το μνημονιακό μπλοκ χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο με μαύρη προπαγάνδα, χαρακτηρίζοντας τους μετανάστες ως «εθνική» απειλή και την απελπισμένη τους φυγή προς την Ελλάδα, ως «εισβολή» με στόχο τον… εξισλαμισμό του ελληνικού λαού!! Τσίπρας – Μητσοτάκης «τσακώνονται» καθημερινά ποιος θα κλείσει περισσότερο τα σύνορα και ποιος θα τα φυλάει καλύτερα στέλνοντας τον στρατό και τις συμμορίες των ΜΑΤ στον Έβρο. Ισχυροποιούν το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και εξαπολύουν μια πρωτοφανή καταστολή προς κάθε κατεύθυνση, επιβάλλοντας «νόμο και τάξη» από άκρη σε άκρη της χώρας.

Κύριοι υπεύθυνοι για τα τεράστια προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα είναι οι ευρωπαίοι και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές που όχι μόνο έχουν βομβαρδίσει, λεηλατήσει και καταστρέψει τις χώρες των προσφύγων, αλλά κλείνουν και τα σύνορα της ΕΕ στους εκατοντάδες χιλιάδες που απελπισμένοι αναγκάζονται να φύγουν. Μεταχειρίζονται σαν κτήνη τους πρόσφυγες/μετανάστες, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους απελαύνουν στις εμπόλεμες και διαλυμένες χώρες τους. Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα, βοηθούσαν και βοηθούν τους ιμπεριαλιστές σε όλα τα παραπάνω: μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ και άρα συμμετέχοντας στα πολεμικά τους παιχνίδια και συνυπογράφοντας τις ρατσιστικές συμφωνίες του Δουβλίνου και ΕΕ-Τουρκίας. Για αυτό και παίρνουν τα «εύσημα» από τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές: η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευχαρίστησε την Ελλάδα και την χαρακτήρισε ως την «ασπίδα» της Ευρώπης σε αυτές τις «δύσκολες στιγμές»!! Η κυβέρνηση Ερντογάν είναι επίσης υπεύθυνη, επειδή εισβάλει στη Συρία και φέρεται και αυτή στους προσφύγες σαν να είναι ζώα. Και οι δύο κυβερνήσεις μαζί με τους ιμπεριαλιστές έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών και το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε υγρούς τάφους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μάλιστα το προηγούμενο διάστημα έστειλε τις συμμορίες των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο, οι οποίες αποβιβάστηκαν σαν στρατός κατοχής για να επιβάλλουν την απόφαση κυβέρνησης και ΕΕ για «κλειστά κέντρα» – φυλακές προσφύγων. Τα μέτρα του ΚΥΣΕΑ, ουσιαστικά η άμεση απέλαση όλων των προσφύγων που έρχονται και η κατάργηση κάθε δικαιώματος στο άσυλο, κάνουν ακόμα πιο δολοφονική αυτή την πολιτική.

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να νομιμοποιείται ο επιπλέον ρόλος του στρατού σε καθήκοντα καταστολής, καθώς και να δίνεται χώρος σε διάφορες ακροδεξιές και παραστρατιωτικές συμμορίες(πρόβα ταγμάτων εφόδου) να αναπτύσσουν τη φασιστική τους δράση με την ανοχή ή και την στήριξη κυβέρνησης-κατασταλτικών μηχανισμών: «περιπολούν τα σύνορα»(!!), επιτίθενται σε πρόσφυγες και μετανάστες, φτάνοντας ακόμη και να τους δολοφονούν(!!!), όπως τον 22χρονο Μοχάμαντ αλ-Άραμπ, που πυροβόλησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και επιτίθενται σε αγωνιστές, ακόμη και δημοσιογράφους. Η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια σε αυτές τις επιθέσεις και αντί να της σταματήσει, προσάγει αγωνιστές και δημοσιογράφους.

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών- Πόλεμο σε ιμπεριαλιστές, κυβέρνηση, κεφάλαιο!

Να σταματήσει τώρα αυτή η πολιτική της καταστολής, του ρατσισμού και της πατριδοκαπηλείας που το μόνο που καταφέρνει είναι να γεννάει τεράστιους κινδύνους! Στην προσπάθεια θωράκισης/επιβίωσης του σημερινού καθεστώτος, επιχειρούν να μας βουλιάξουν στο σκοταδισμό του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού, να διαλύσουν κάθε κοινωνική, ανθρώπινη αξία, να μεγαλώσουν την κοινωνική αποσύνθεση.

Απέναντι στην βαθιά αντιδημοκρατική αναδίπλωση και την ακραία εθνικιστική πολιτική της ΝΔ πρέπει εδώ και τώρα να δείξουμε την ταξική μας αλληλεγγύη και να απαιτήσουμε την απελευθέρωση προσφύγων και μεταναστών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανοιχτά σύνορα, με ελεύθερη – ασφαλή – οργανωμένη διακίνηση, με πλήρη δικαιώματα στο άσυλο, τη χορήγηση εγγράφων ώστε να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.

Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να πραγματοποιήσει δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες: συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, κινητοποιήσεις, ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το προσφυγικό κ.α. Το κυριότερο όμως έργο που πρέπει να αναλάβει είναι αυτό της οικοδόμησης ενός αντιπολεμικού κινήματος για να χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του: για να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή και να μην εξαπλωθεί προς την περιοχή μας, για να μπορεί ο κάθε λαός να δημιουργήσει και να ζήσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην πατρίδα του και όχι σαν κατατρεγμένος από χώρα σε χώρα. Τα δισεκατομμύρια ευρώ που δίνονται για την στρατιωτικοποίηση των συνόρων, και την διαχείριση του «προσφυγικού» (και καταλήγουν στις τσέπες καπιταλιστών, ΜΚΟ, «επιτήδειων» κ.α) να απαιτήσουμε να δοθούν για την ενίσχυση των λαών που ξεριζώνονται για την αντιμετώπιση της οικονομικής λεηλασίας και της περιβαλλοντικής καταστροφής.
 
  • Σύνορα ανοικτά για την προσφυγιά - ελεύθερη και ασφαλή διέλευση για να πηγαίνουν όπου θέλουν! Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!
  • Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη τη χώρα. Αξιοπρεπείς δομές διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες – ΟΧΙ στα ξερονήσια!
  • Μαχητική και ενωτική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών!
  • Να καταργηθούν άμεσα οι ρατσιστικές συμφωνίες Δουβλίνου και ΕΕ–Τουρκίας!