Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ» ΑΠΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΣΤΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Τη Δευτέρα 23/3, εστιακοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών πήγαν να συναντήσουν την Πρύτανη του Πανεπιστημίου για να τους δώσει εξηγήσεις σχετικά με το κλείσιμο των εστιών που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ, το Σάββατο 21/3, εντελώς ανεύθυνα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Η στάση της Πρυτάνεως ήταν εξοργιστική: όχι μόνο δεν δέχτηκε τους φοιτητές στο γραφείο της, αλλά κάλεσε την αστυνομία όταν προσπάθησαν να την σταματήσουν για να τους δώσει εξηγήσεις, καθώς έφευγε από το Πανεπιστήμιο, κατηγορώντας ψευδώς τους φοιτητές πως την προπηλάκισαν και την κλείδωσαν στο γραφείο της! Η αστυνομία μπήκε εντός του Πανεπιστημίου για να την «προστατεύσει» από φοιτητές που διεκδικούσαν το δίκιο τους και το αυτονόητο: να υπάρχει μέριμνα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, να δοθούν εξηγήσεις για τα «διατάγματα» της κυβέρνησης και πως το συγκεκριμένο μέτρο προστατεύει τους εστιακούς φοιτητές!
Η Πρύτανης στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, χωρίς να δώσει κάποια απάντηση στους φοιτητές. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ, κόβοντας μάλιστα εστιακή φοιτήτρια που μίλησε για το συμβάν για … 1 «ολόκληρο λεπτό» και δήλωσε πως «οι εστίες είναι ωρολογιακή βόμβα», «το γειτονικό νοσοκομείο θα καταρρεύσει αν νοσήσουν οι φοιτητές» κ.α. Αλήθεια αν οι εστίες είναι ωρολογιακή βόμβα, τότε δεν είναι πολύ πιο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, η «βόμβα» αυτή να διασπαρθεί σε όλη την Ελλάδα και στις οικογένειες των φοιτητών; Το πρόβλημα δηλαδή είναι αν θα σκάσει η «βόμβα» στην Πάτρα, ώστε να μην έχει την ευθύνη η διοίκηση του Πανεπιστημίου και η κυβέρνηση; Μήπως στους τόπους καταγωγής των φοιτητών το σύστημα υγείας είναι βελτιωμένο και άρα μπορεί να ανταπεξέλθει; Ή μήπως μπορεί να εγγυηθεί η ίδια η πρύτανης ή η κυβέρνηση πως οι φοιτητές κατά τη μετακίνηση τους προς τους τόπους καταγωγής τους δεν θα προσβάλουν εκατοντάδες άλλους ανθρώπους ή δεν θα προσβληθούν οι ίδιοι; Άραγε πέρα από τον κίνδυνο του COVID-19 και των ταξικά άδικων μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση, οι γιατροί, οι φοιτητές και κάθε κοινωνική ομάδα που πλήττεται άμεσα από τα μέτρα αυτά και διαμαρτύρεται θα αντιμετωπίζεται με γκλομπ και συλλήψεις;
Καταγγέλλουμε τόσο τις πράξεις της Πρυτάνεως, όσο και την εισβολή της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, η οποία καταπάτησε το άσυλο για άλλη μια φορά, υπηρετώντας πιστά το δόγμα «Νόμος και Τάξη» της ΝΔ!! Καμία διοίκηση πανεπιστημίου ή εστιών να μην διανοηθεί να προβεί σε αντίστοιχες πράξεις είτε για να χτυπήσει φοιτητές που διαμαρτύρονται, είτε για να διώξει φοιτητές από τα δωμάτια τους! Οι ενέργειες αυτές κυβέρνησης-πρυτανείας-αστυνομίας είναι ιδιαίτερα θρασείς και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία αν αναλογιστούμε ότι πραγματοποιούνται σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε μια περίοδο πραγματικά δύσκολη για όλη την ελληνική κοινωνία. Πόσο μάλλον επειδή στρέφονται ενάντια στα πιο πληττόμενα στρώματα της νεολαίας: τους εστιακούς φοιτητές.