Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΣΟΕΕ: ΝΑ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΓΚΡΟΥΠΑΣ ΤΩΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ"



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Εν μέσω κλειστής σχολής και ενώ όλος ο κόσμος αγωνιά για τον κορονοϊό, με μια μεγάλη νέα  οικονομική κρίση να φανερώνεται που έχει αρχίσει με μια σειρά αντεργατικών μέτρων, οι "Ανεξάρτητοι Φοιτητές ΑΣΟΕΕ" ζούνε στον δικό τους κόσμο προσπαθώντας με ύπουλο και ξεδιάντροπο τρόπο να επαναφέρουν το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μετά από 4 μήνες στο προσκήνιο: ανακοίνωσαν μέσω της ομάδας τους σε κοινωνικό δίκτυο ότι θα διεξάγουν ψηφοφορία (άγνωστο το που) από την Παρασκευή 20/3 έως την Κυριακή 22/3 με ένα θέμα που προτείνουν είναι  να σταματήσουν οι αφισοκολλήσεις στην σχολή!


Όσο και να το παίζουν "μακριά από κομματικές παρατάξεις", οι "ανεξάρτητοι" είναι οι λακέδες της κυβέρνησης μέσα στα πανεπιστήμια, δημιουργώντας συλλόγους άχρηστους, ευνουχίζοντας τον μαχητικό φοιτητικό συνδικαλισμό και στρώνοντας κόκκινο χαλί για να περάσει η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Με το πιο αντιδημοκρατικό τρόπο, θέλουν να διαλύσουν τον Σύλλογο και να τον αντικαταστήσουν με μια ομάδα στο facebook που θα κάνει ό,τι θέλει όποτε θέλει, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά και που θα αποφασίζει ερήμην οποιασδήποτε συλλογικής ζύμωσης μέσα στους φοιτητές. Ενώ ο Σύλλογος μας είχε καταφέρει να βγει μπροστά και να  δώσει αγωνιστική απάντηση ενάντια στην αδιάλειπτη παραβίαση του ασύλου με μια πολύ μαζική συνέλευση στις 26/2, οι "ανεξάρτητοι"  όχι μόνο ήταν απόντες και δεν έβγαλαν άχνα γι αυτό το ζήτημα, αλλά έρχονται ως από μηχανής θεός να προτείνουν να κατεβούν οι αφίσες εν μέσω μάλιστα κλειστής σχολής! Μάλλον τους ενοχλεί μόνο ο φοιτητικός συνδικαλισμός και όχι οι αστυνομικοί να τραμπουκίζουν φοιτητές και να βγάζουν όπλα μέσα στην ΑΣΟΕΕ!

Αυτή η κλίκα των "ανεξάρτητων" πρέπει να απομονωθεί απ’ όλους τους φοιτητές. Δεν έχουν καμία συναίσθηση του τι κινδύνους αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και νεολαία σήμερα με την πανδημία του ιού και συνεχίζουν επικίνδυνα και γελοία τον χαβά τους. Σ’ αυτά τα δεινά που ζούμε σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να ανασυγκροτήσουμε τον Σύλλογο, ένα όργανο που δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να μιλήσουν, να προβληματιστούν και στην τελική να αγωνιστούν όλοι μαζί.  Στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, στην διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης όπου θα μας βάλουν να πληρώνουμε δίδακτρα και θα μας πετάξουν εκτός σχολών, αλλά και στην επιβολή τρομοκρατίας μέσα στην σχολή μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν μπορούμε να απαντάμε πίσω απ’ την ασφαλή οθόνη του υπολογιστή μας. Απαντάμε με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες, με καταλήψεις και με μέσα πάλης όπου θα προωθούν την αυτοοργάνωση που θα δραστηριοποιήσει τους φοιτητές στον αγώνα αυτό. Ακόμα και τώρα, σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάνε οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεν γίνεται να ανεχτούμε τις ανοησίες περί "ατομικής ευθύνης". Οφείλουμε να δράσουμε συλλογικά και να συγκρουστούμε με κάθε νεοφιλελεύθερο θιασώτη της διάλυσης της δημόσιας υγείας, αλλά και με τα τσιράκια τους που τους επικροτούν!

  • Καμία συμμετοχή και νομιμοποίηση στην ηλεκτρονική ψηφοφορία των "ανεξάρτητων"
  • Να ανασυγκροτήσουμε τον Σύλλογο
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία – Δραστική αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία