Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!


ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!

         Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες στο επόμενο διάστημα, με το οποίο στην ουσία καταργεί το δικαίωμα μας στις διαδηλώσεις και στις συγκεντρώσεις! Μετά από έναν ολόκληρο αιώνα, η ΝΔ, οι λοιποί ποικιλόχρωμοι μνημονιακοί και οι ελίτ της κερδοσκοπίας και των σκανδάλων καταργούν το αναφαίρετο δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» και στρώνουν τον δρόμο για ένα νέο «Ιδιώνυμο»!  

           Συγκεκριμένα, κάθε διαδήλωση θα είναι παράνομη εάν δεν πάρει την έγκριση της αστυνομίας και οποιαδήποτε ανυπακοή θα σημαίνει καταστολή, φόρτωμα ανυπόστατων κατηγοριών, μέχρι και φυλάκιση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη», για κάθε διαδήλωση, θα πρέπει να δηλώνεται στην Αστυνομία  ένας «οργανωτής», δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία του, ο οποίος και θα θεωρείται υπεύθυνος για «οποιαδήποτε βλάβη» και σε περίπτωση «μη αποτελεσματικής συνεργασίας» θα φορτώνεται με σύλληψη, ανυπόστατες κατηγορίες και εξοντωτικά πρόστιμα. Επιπλέον, ο «διαμεσολαβητής» της Αστυνομίας θα έχει άμεση επικοινωνία με τον «οργανωτή» και θα παίζει βρώμικα το ρόλο του μαντρόσκυλου της διαδήλωσης που θα υποδεικνύει τι επιτρέπεται και τι όχι. Πριν από κάθε διαδήλωση θα απαιτείται να δηλώνονται αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με το μέρος, την ώρα και το δρομολόγιο που θα ακολουθηθεί. Οτιδήποτε δεν έχει γνωστοποιηθεί θα θεωρείται «παράνομο», δίνοντας, έτσι, το πράσινο φως στους μηχανισμούς καταστολής να την απαγορεύσουν και να την καταστείλουν βίαια.
          Οι εξουσίες που δίνονται στην Αστυνομία για τέτοιες απαγορεύσεις, θυμίζουν τρομακτικά αυτές της Χούντας! Ταυτόχρονα, απαγορεύονται ρητώς οι «αντισυγκεντρώσεις», δηλαδή αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, για να μπορούν να αλωνίζουν ανενόχλητες οι φασιστοσυμμορίες! Τέλος, με την απλή γνώμη των Δημάρχων, θα αποφασίζεται εάν μια πορεία «διαταράσσει την οικονομική ζωή» δυσανάλογα με το μέγεθός της και θα δίνεται άδεια από την Αστυνομία μόνο όταν κρίνει ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων επαρκεί (πλαφόν), ενώ για την απαγόρευση της θα επιστρατεύεται «κάθε νόμιμο μέσο» ακόμη και όπλα!!!                          
     Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει ένα ανελέητο μίσος απέναντι στους εργαζόμενους, στην νεολαία και τους φτωχούς. Όσο και αν παπαγαλίζουν την δήθεν ανάπτυξη και τις περίφημες «επενδύσεις», τα δεδομένα μας δείχνουν την σκληρή πραγματικότητα. Ο νόμος Κεραμέως ξηλώνει εξ ολοκλήρου την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, δημιουργώντας Πανεπιστήμια-Αγορά στα οποία δεν έχουν θέσει τα παιδιά των εργατών και των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Το «αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την απληρωσιά των εργαζομένων και το ασφαλιστικό Βρούτση που καταργεί την κοινωνική ασφάλιση είναι βασικές πινελιές της ΝΔ στο μνημονιακό κάδρο.
      Η χουντικού τύπου απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων αποτελούσε ανέκαθεν στόχευση στην μνημονιακή νεοφιλελεύθερη ατζέντα του Μητσοτάκη. Μην έχοντας συμπληρώσει ούτε έναν χρόνο διακυβέρνησης, η ΝΔ, αφού «έτρεξε» να περάσει νομοσχέδια που τσαλαπατούν και ξηλώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εδραίωσε και διεύρυνε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και ενίσχυσε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, σαν μόνο τρόπο για να επιβάλλει αυτή τη βάρβαρη μνημονιακή «κανονικότητα». Με πρόσταγμα το δόγμα «Νόμος και Τάξη» εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ καταπατώντας το Άσυλο, συλλαμβάνουν, τρομοκρατούν και κρατούν όμηρους τους φοιτητές, ενώ τα πρόσφατα γεγονότα στο ίδιο ίδρυμα, φανερώνουν την χυδαία προκλητικότητα της ΝΔ, που δίνει το ελεύθερο στην Αστυνομία να σηκώνει μέχρι και πιστόλι στους φοιτητές γυρεύοντας για νέο Γρηγορόπουλο! Η απειλή για να απαγορευτούν τελείως και οι συναθροίσεις είναι προ των πυλών αν κρίνουμε από την απαγόρευση του ρεμπέτικου γλεντιού στην ΑΣΟΕΕ.  
       Θέλουν μια νεολαία αποκοιμισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει. Η ιστορία του ελληνικού εργατικού και φοιτητικού κινήματος σε συνδυασμό με το κύμα εξεγέρσεων και κινητοποιήσεων σε μια σειρά από χώρες (Γαλλία, Χιλή κλπ.) αποδεικνύουν περίτρανα ότι η κοινωνία δεν έχει χάσει την ικανότητά της να οργανώνεται, να παλεύει και να πετυχαίνει σημαντικές νίκες. Αυτό είναι που φοβούνται, όχι μόνο η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, αλλά κάθε λογής μνημονιακός και λακές των ελίτ - παράσιτων, για αυτό και κατήργησαν το Άσυλο και προχωρούν τώρα στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις.
               Τέτοια νομοσχέδια όχι μόνο δε μας τρομοκρατούν, αλλά μας εξαγριώνουν! Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω! Οι δρόμοι θα κλείνουν με εντολή του λαού και όχι της Αστυνομίας και της κυβέρνησης! Να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων, να οργανωθούμε και με μαχητικά μέσα πάλης να απαντήσουμε στις απανωτές επιθέσεις στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας!

·       Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις – Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης!
·       Μαζική και μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων!
·       Οι δρόμοι ανήκουν στο δίκιο και στους αγώνες των φοιτητών, των  εργαζομένων και  των φτωχών!