Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αθήνα: ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ!



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Το τελευταίο διήμερο (28-29/3) στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης του ΕΚΠΑ αλλά και της Πολυτεχνειούπολης του ΕΜΠ παρατηρήθηκε παρουσία της αστυνομίας (ομάδα ΔΡΑΣΗ), με πρόφαση την διασφάλιση των μέτρων προστασίας κατά του Κορονοϊού μέσα στους χώρους αυτούς.

Τα προσχήματα περί εφαρμογής των μέτρων στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αστεία, καθώς οι ελάχιστοι φοιτητές και κάτοικοι της περιοχής που περπατάνε και αθλούνται δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ούτε διαπράττουν κάποιο έγκλημα.
Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως, εν μέσω των «μέτρων» που έχουν παρθεί, υποτίθεται για τη καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού και ενώ ισχύει η χουντικής έμπνευσης απαγόρευση της κυκλοφορίας, η κυβέρνηση βρίσκει άλλη μια ευκαιρία, ώστε να παραβιάσει το πανεπιστημιακό άσυλο χωρίς πολλές αντιδράσεις και να παγιώσει τη θέση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συνεχείς ελαφρύνσεις στους εργοδότες με τα λεφτά του λαού, τη δυνατότητα μείωσης στο 50% του μισθού των εργαζομένων για το επόμενο διάστημα κ.α.
Οι επιθέσεις αυτές και το νέο χτύπημα στο άσυλο, εκτός από εξοργιστικές είναι και ξεδιάντροπες. Στοχεύουν να τρομοκρατήσουν τη νεολαία, ιδιαίτερα τους εστιακούς φοιτητές που το τελευταίο διάστημα κινητοποιούνται και πραγματοποιούν συνελεύσεις (βλέπε και τα γεγονότα της Πάτρας τη Δευτέρα 23/3). Μάταια όμως, καθώς οι εστιακοί φοιτητές δεν τρομοκρατούνται! Αντίθετα, με τους αγώνες τους κατάφεραν μια πρώτη σημαντική νίκη: την ουσιαστική ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο των εστιών! Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουμε!
Κυβέρνηση και ΜΜΕ παπαγαλίζουν όλη μέρα το «Μένουμε Σπίτι», για να μας καθυποτάξουν, ώστε να μην απαντάμε στις επιθέσεις απέναντι στα δικαιώματα μας. Γελιούνται αν νομίζουν πως κάτι τέτοιο θα γίνει: οι επιθέσεις τους δεν θα μένουν αναπάντητες!


  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλο τον λαό
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο
  • Να σταματήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια μας